November 5, 2020

Eet deze 3 dingen en je wordt nóg slimmer

Bij elke hap die je neemt, gaat 20% van de energie rechtstreeks naar je hersenen. Dus, wat we eten heeft een grote invloed op het functioneren van onze hersenen. Wij hebben voor jou uitgezocht welk eten je hersenen een goede energie geeft en welke restaurants dat eten bij jou aan huis bezorgen.

Wist jij bijvoorbeeld dat de Mediterrane keuken de favoriet van je hersenen is? Ze bestaat uit veel vis, fruit, peulvruchten en olijfolie. En daar zijn je hersenen dol op.

Linzen voor vitamine B

Vitamine B speelt een grote rol in ons brein. Het zou zorgen voor een snellere en betere communicatie tussen de zenuwcellen, zodat jij ze de hele dag aan het werk kunt zetten. Linzen zitten boordevol vitamine B en zijn ook nog eens heerlijk. Eet ze in een soep, een salade of zelfs in een stoofpotje. In elk geval zorgen linzen waarschijnlijk voor blije hersenen en dito buik.

Wij zijn dol op:

Linzensoep bij De Soepbar (Amsterdam), Indiase dahl bij Tijm (Utrecht)

Zalm voor omega 3

Stel je voor: je zit in een waterglijbaan maar glijdt stroefjes omdat er niet genoeg water is. Omega 3 is als het ware het water in de glijbaan dat je helpt om sneller en soepeler te gaan. Het zou de communicatie tussen je zenuwcellen verbeteren, wat zou moeten zorgen voor een beter geheugen en betere concentratie. Vette vis, zoals zalm, zit vol met omega 3.

Dus de volgende keer als je jouw favoriete zalmgerecht aan het eten bent, concentreer je dan op de smaaksensatie en denk aan dit artikel.

Onze aanraders:

Heel veel zalm bij Bartje’s vis (Almelo), Zalm Pokébowl bij Sushi Vandaag (Alkmaar)

Spinazie voor vitamine B11

Spinazie is echt niet alleen voor Popeye. Naast spierballen kweek je er mogelijk ook een beter geheugen mee, want de groene blaadjes zijn een geweldige bron van vitamine B11 — en dat is uitermate goed voor je brein. Dus toe maar, deel je kennis terwijl je geniet van je heerlijke Palak soep of groene smoothie met spinazie.

Favoriet bij Thuisbezorgd.nl:

Salades en smoothies bij Saladebar Oogst (Alkmaar), Naan palak paneer bij 55 Bombay Street (Rotterdam)

 Scroll naar beneden voor nieuw artikel